Rea!

Esbjörn Svensson Trio – Tuesday wonderland

Det ursprungliga priset var: 219 kr.Det nuvarande priset är: 150 kr.

ACT
Jazz
CD

Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

Vad är det som är så speciellt med tisdagar?

”Det är precis frågan – tisdagar har egentligen inget speciellt över sig i de flestas tänkande, men om man börjar uppskatta de små sakerna i livet kanske man ser tisdagar i ett annat ljus”, säger Magnus Öström – skapare av de flesta titlar av e.s.t. sånger – och Esbjörn Svensson och Dan Berglund nickar.
”Det vi gör – musik – kanske inte betyder så mycket för många människor, men om du låter dig falla in i det kan du gå på en resa och upptäcka ditt eget wonderland – en resa som faktiskt kan förändra ditt liv. ”

I den tolkningen ansluter ”TUESDAY WONDERLAND” direkt till ”Viaticum”, 2005 års release av e.s.t. – i skrivande stund, Europas ledande kraft inom jazz och det första europeiska jazzbandet någonsin att pryda ett omslag på den världsberömda amerikanska jazztidningen Downbeat.

e.s.t. tror på kontinuitet. Esbjörn, Dan och Magnus bildade sitt band i tidig ålder och ”TUESDAY WONDERLAND” blev det tionde albumet på deras resa.

Från deras första album stod det klart att det var extremt begåvade musiker, men det var från deras släpp ”From Gagarin’s Point of View” 1999 och framåt, när de började experimentera med ljud och elektronik som deras unika och omisskännligt igenkännliga stil utvecklats. Men missförstå inte: e.s.t. handlar inte bara om ljudet, det är bara en ingrediens. Det är melodierna, komplexiteten som gör dem unika. Ju mer man lyssnar – desto mer hör man.

Deras enorma inflytande på dagens jazzmusik återspeglas i musikkritikernas strålande recensioner: ”Trio of the Decade”, ”The hippest thing in jazz just now”, deras enorma kommersiella framgång med ”Viaticum” blev det bäst säljande instrumentala jazzalbumet i Europa det året, deras liveshower lockade tusentals människor och det återspeglas till och med i hyllningarna från deras kollegor i branschen som Pat Metheny ”Det mest spännande jag sett under de senaste 15 åren”, och Jamie Cullum ” Mitt favoritband – jag är ett fan”.

1. fading maid preludium
2. tuesday wonderland
3. the goldhearted miner
4. brewery of beggars
5. beggar’s blanket
6. dolores in a shoestand
7. where we used to live
8. eighthundred streets by feet
9. goldwrap
10. sipping on the solid ground
11. fading maid postludium

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Esbjörn Svensson Trio – Tuesday wonderland”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *