Rea!

High Low Duo – Ravel / Bartok

99 kr150 kr

Sono Luminus
Vinyl
CD
Gitarrduo

Artikelnr: N/A Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

Cameron Greider är gitarrist, producent och kompositör som har arbetat med storheter som Joan Baez, Chris Cornell, Natalie Merchant, Sean Ono Lennon, Zipel, Freedy Johnston, Rufus Wainwright, P.M. Dawn och många andra. När han var tolv år gammal började han med klassisk gitarr. Han flyttade till New York för att studera på New School Jazz and Contemporary Music och började spela med lokala musiker. 1993 ingick han som gitarrist i den alternativa hiphopgruppen P.M. Dawn och spelade med dem bl.a. på Tonight Show. Han skulle sedan fortsätta att spela och även skriva musiken till deras kommande skivor.

Att skriva för stråkar ledde till ett intresse för klassisk musik, som snart blev den fortsatta satsningen. Han skriver musik för grupper från stråkkvartetter till full orkester och har bidragit med arrangemang till filmmusik såväl som popmusik.

Jack Petruzzelli är en erfaren turné- och studiomusiker. Som musiker, producent och låtskrivare har han haft förmånen att arbeta med artister som bl.a. Patti Smith, Ian Hunter, Joan Osborne, Rufus Wainwright och Sara Bareilles. I studion har Petruzzelli samarbetat med alla från platinaartister till okända sensationer. Han var med och producerade Joan Osbornes album Bring It On Home, som fick en Grammy för bästa bluesalbum.

1. Pavane de la belle au bois dormant
2. Petit Poucet
3. Laideronnette
4. Entretiens de la Belle et de la Bête
5. Le jardin féerique
6. Bankodas (Sorrow)
7. Fairy Tale
8. Harvest Song
9. Mosquito Dance
10. Prelude and Canon
11. Pizzicato

Ytterligare information

Variant

CD, Vinyl

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”High Low Duo – Ravel / Bartok”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *