Rea!

Jazzrausch Bigband – Emergenz

150 kr250 kr

ACT
Jazz
Vinyl
CD

Artikelnr: N/A Kategorier: , , Etiketter: , ,

Beskrivning

Här krävs lite mer beskrivning!
Tyska Jazzrausch Bigband gjorde braksuccé på Nils Landgrens Red Horn Jazz Fest i Uppsala 2023.
Publiken jublade som under en rockkonsert. Längst fram vid scenen dansade några ur publiken till läckra arrangemang och det kraftfulla drum’n’bass-kompet. Detsamma gjorde de i bandet uppe på scen med händerna i luften när deras sektion inte spelade. Alla i orkestern är ganska unga, men oerhört skickliga, tajta och träffsäkra.

Vanligtvis brukar sångerskorna stå längst fram, men inte här. Hon stod placerad längst upp, mellan trumpetisterna och elgitarristen i den bakre sektionen, som att hon var en del i instrumentuppsättningen. Deras ”lappower-DJ” (nytt ord) stod med sin midikopplade dator på ett bord som en av alla blåsarna i bandet, samtidigt med electronika-rythmerna fanns en trummis i smidigt samspel med den tunga programmerade basrythmen.

När du lyssnar på albumet så tycker jag att du borde höja volymen. Grattis om just du var på plats den här kvällen i Uppsala. ”Emergenz” visar på kärnan, idén i deras musik med element av ena stunden minimalistiska passager och andra stunden tekniskt skickligt arrangemang för orkestern sammankopplat med tungt drum’n’bass-komp, men hela tiden finns ett grundfokus på starka jazzinfluenser. Pulserande spår och kraftfulla hornarrangemang.

Ytterligare information

Variant

CD, Vinyl

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Jazzrausch Bigband – Emergenz”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *