Magnus Lindgren & John Beasley – The butterfly Effect

219 kr

ACT
Jazz
CD

Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

”Fjärilseffekten” handlar om att små störningar vid en punkt på jordens yta, även flaxandet av en fjärils vingar, kan åstadkomma enorma förändringar på avlägsna platser.

För saxofonisten/flöjtisten/klarinettisten Magnus Lindgren och pianisten John Beasley är utgångspunkten här det minsta möjliga formatet, duon. Elva originalkompositioner – plus ett arrangemang av Beatles-klassikern ”Come Together” – skapar musikaliska världar i ett mikrokosmos för Lindgren och Beasley att utforska.
Båda är respekterade världen över som eftertraktade arrangörer. Deras första album tillsammans, ”Bird Lives”, kransades med tre GRAMMY-nomineringar och en vinst. Här har de accelererat sin konst och skapat vad man kan kalla ett arrangemang i realtid. Precis som med ”Bird Lives” har ”The butterfly Effect” den intressanta ingrediensen att de två musikerna har så olika musikaliska bakgrunder. Magnus Lindgren är från Sverige men hämtar inspiration ur en djup brunn av europeisk klassisk musik, jazzens frihet och känslan från soul och pop. John Beasley är amerikan och kombinerar sin erfarenhet av att arbeta med Miles Davis, Freddie Hubbard, Steely Dan, Dianne Reeves och musik för storband. Albumet ”Butterfly Effect” är en samling av alla dessa influenser som skapar ett särskilt fint destillat och som avslöjar en helt annan sida av båda dessa huvudpersoner.

1. Butterfly Effect
2. Echoes of the Desert
3. Shifting Dunes
4. Here and Now
5. Celestial
6. Reverie
7. Come Together
8. Infinity
9. Heartbeat
10. P’s and Q’s
11. Fyra
12. Galaha

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Magnus Lindgren & John Beasley – The butterfly Effect”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *