Rea!

Magnus Öström – Searching for Jupiter

Det ursprungliga priset var: 219 kr.Det nuvarande priset är: 150 kr.

ACT
Jazz
CD

Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

Magnus Öström anses vara en av sin generations stilbildande trumslagare. Hans 15 år med Esbjörn Svensson Trio, ett av världens mest framgångsrika band har satt oförglömliga spår på den musikaliska kartan.

Hans första solo-album ”The Thread of Life” blev nominerad till en Grammis och ett ”Echo Jazz Award – Best International Drummer” (Tysklands motsvarighet till Svenska Grammis). BBC Radio 3 utryckte det så här: ” Vilket extremt vackert och tilltalande album det här är. Perfekt spel, kompositionerna är sannerligen inspirerande och arrangemangen är magiska”.

Nu är det dags för Öström att presentera uppföljaren och med sig har Öström ett starkt och tight band som består av gitarristen Andreas Hourdakis, basisten Thobias Gabrielson och pianisten Daniel Karlsson. De har sakta mejslat fram ett starkt och övertygande jazz/rock- och progressivt rocksound – The Moon (And The Air It Moves) påminner om Pink Floyd inte bara till namnet. Här är det melodierna som åter spelar en viktig roll och albumet slutar i hoppets tecken med At The End Of Eternity.

ÅRETS ALBUM – Claes Olson, Musikindustrin.se

1. The moon (and the air it moves)
2. Dancing at the dutchtreat
3. Mary Jane doesn’t live here anymore
4. Searching for Jupiter
5. Hour of the wolf
6. Through the sun
7. Happy and the fall
8. Jules and Jims last voyage
9. At the end of eternity

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Magnus Öström – Searching for Jupiter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *